Skapa snygg digital- fantasy art!

För att skapa snygga digital- och/eller fantasy art behöver du ha ett bra program till datorn.

Då det idag är ganska vanligt att arbeta med datorer, smarta telefoner eller plattor (ja, vem använder huvudräkning idag? Testa dina vänner, fråga vad 2+3 är så ska du se hur många som direkt vänder sig till tekniken, av ren vana) Detta innebär såklart också möjligheter till att skapa digital- och/eller fantasy art i det oändliga!

Är du total nybörjare så skulle jag rekommendera att hitta något som funkar för just dig. Med andra ord kanske inte allt för avancerat, inte allt för dyrt och gärna något som finns tillsammans med bra utbildning (t.ex. bra filmer på Youtube eller hemsidor som säljer både programvara och distanskurser).

På tal om utbildning så är även detta en väg att gå! Kolla upp vad universitet erbjuder, idag är branschen inom IT stor vilket betyder att det finns hundratals kurser som berör ämnet, däribland även konst! Detta kan vara ett bra alternativ för dig som vill ha stark vägledning, men också för dig som kanske vill byta yrke (eller är nyfiken på det), då du på detta sätt får en insikt i vad området faktiskt innehåller och betyder.

Gällande program så är det jättesvårt att säga “välj det”, utan jag håller mig till att säga att se till dig själv – vad kan du, hur mycket pengar vill du lägga ner och även – vad är ditt mål med det. Är det en ny hobby, lite tidsfördriv eller något du verkligen vill lära dig och använda dig av i livet.

Oavsett så vet jag att alla alternativ finns, och alla är lika kul! Skulle du känna att du startade “för lätt” så är det bara att gå upp ett steg. Så du har egentligen inget att förlora på att testa på!