Hur kommer du igång med Digital art?

Om du nu gillar digital art och tänker att du själv skulle vilja testa på det? Ja, då finns det många vägar att gå!

Till att börja med skulle jag be dig göra en liten kunskapskontroll av dig själv. Gällande följande:

  • Är du teknisk? Alltså var på en teknisk skala ligger du? Ligger du på skala 1, där du då förstår hur du startar en dator och med hjälp av det som kallas mus, kan starta Paint efter en förklaring av din partner som frustrerat står bredvid och ser på, eller ligger du på skala 10, där du har koll på varenda nyhet som kommer ut inom teknikens värld och vet alla kortkommandon som någonsin existerat på ett tangentbord?

Jag säger inte att du måste vara på högsta skalan. Men jag skulle helt klart rekommendera att du i alla fall ligger någonstans i mitten, om inte annat kanske det är bättre att du lär dig hantera en dator utan att behöva hjälp ifrån en frustrerad partner innan du går vidare till just Digital art.

  • Kan du rita?

Något väldigt bra med digital art är att du kan rita som en kratta och bara klara av att rita gubbar som passar till “hänga gubbe” men ändå fixar att skapa vackra digital art verk. Dock så tror jag det finns en fördel i att förstå, känns sig lite säker i, området just runt detaljer, skuggning och hur man får ett verk att komma till liv. För saknas detta så finns det risk att ditt konstverk känns livlöst och platt, det kanske ändå är häftigare än den hängande gubben – men kanske inte riktigt kommer kunna ingå under digital art.

När du väl fått insyn i dig själv så är det bara att börja planera! Vill du kanske gå någon kurs, eller kolla kanaler på Youtube? Vill du satsa stort och köpa ett dyrare program eller kanske börja i lite mindre skala? Vägarna är oändliga och bara du väljer väg!