Digital art från ung ålder!

Idag möts våra barn tidigt av teknikens under. Det finns plattor i skolorna, min egna kära lill-kusin var duktigare på att hantera “paddan” redan som sexåring än vad jag var som var som mycket äldre.

Jag undrar idag om barnen på förskolor som ragensforskolor.se får testa på även att rita och skapa eller om det är mer för att utvecklas inom skrift och tal.

Min tanke är att kunskap inom digital art skulle kunna börja redan som ung. Och här kanske då inte behöver handla allt för mycket om djup, detaljer och annat “vuxet” utan att mer låta barnen få uttrycka sig genom digitala bilder. Genom digitala konstverk.

Barn lär sig fruktansvärt fort (på gott och ont ibland) vilket betyder att skulle de få testa på digital art redan som unga kanske en ådra skulle väckas redan då. Och att då få utvecklas, tillsammans med sin egen konstform, känns spännande. Vad skulle skapas?

Det mesta idag är ju från äldre, ofta från de som har en stark känsla för tekniken eller konst sedan tidigare. Jag skulle därför så gärna vilja se vad som skulle bli skapat om vi gick ner i ålder.

Nu tänker jag kanske inte på “fingerfärgs åldern” men ändå att barnen fått utvecklas med tekniken så att när det kommer till Digital art så är det inget stort steg, utan ett självklart steg på vägen i deras utveckling. Kanske skulle det kunna vara en del av bild lektionerna (har man ännu bild i skolan?)

Jag tänker att detta skulle kunna hjälpa barn, och ungdomar, att utvecklas och formulera sig och även beskriva hur de tänker (men kanske främst känner). Ungefär som när man “skriver av sig”.

Att det skulle kunna bli ett verktyg för de gånger livet är orättvist, eller vackert, eller frustrerande.

En alternativ dagbok för alla de steg vi tar i livet!